Säännöt 2021

Uistelu tapahtuu soutaen ilman lisävoimaa, myös heittely on sallittua; veneissä ei sallita moottoria, poikkeuksena yksin uisteleva voi käyttää sähköperämoottoria.
Ankkurin käyttö on sallittu.
Veneessä korkeintaan kaksi henkilöä.
Vaparajoitus: neljä vapaa/venekunta ja yksi uistin/vapa; sivuperukkeet yms. kielletty.
Syöttien, houkutusaineiden yms. käyttö on kielletty.
Pelastus-, veneily- tai kelluntaliivien käyttö on suositeltavaa, liivit on oltava veneessä mukana. Alle 18-vuotiailla on liivipakko.
Takiloiden, syvääjien, lisäpainojen ja plaanareiden käyttö on kielletty.
Kaikuluotaimen käyttö on kielletty, puhelimen GPS-sovellusten käyttö on sallittu.
Ensimmäiseen osakilpailuun osallistuvat miehistöt veneessä ovat kippareita, myöhemmissä osakilpailuissa venekunnassa täytyy olla aina vähintään toinen näistä kippareista mukana.
18 - 64 vuotiailla kalastonhoitomaksu maksettuna.
Ukonilman sattuessa on soudettava lähimpään rantaan.
Kaikissa tilanteissa on huomioitava myös muut osanottajat ja onnettomuustilanteissa on ehdoton auttamisvelvollisuus.
Kertoimet: kuha 5, ahven 3, hauki 1 (tulos: kalan paino x kerroin = loppu paino). Kilpailuparemmuus ratkaistaan venekunnan saaliin painosta, kertoimella korjattujen pisteiden summana. Tasatuloksen sattuessa ratkaistaan paremmuus arvalla. Kisajärjestäjillä on oikeus näin halutessaan asettaa eri kalalajeille myös muita kertoimia, kuin runkosäännöissä on kuvattu.
Alamitat: kuha 45 cm. Kisajärjestäjillä on oikeus asettaa alamitat/ylämitat myös muille kalalajeille, lisäksi kisajärjestäjällä on näin halutessaan oikeus järjestää myös yhden kalalajin kilpailuita.
Kalat tapetaan heti ylös oton jälkeen ja tuodaan puntariin suolistamattomana, kala-astiat tulee tyhjentää ylimääräisestä nesteestä ennen siirtymistä punnitusalueelle. Kalojen tulee olla ihmisravinnoksi kelpaavia punnituksen jälkeen, joten kilpailijan tulee huolehtia kalojen riittävästä kylmäketjusta.
Rauhoitussuositus 5 vuorokautta.
Osallistumismaksu on 25 €, alle 18-v venekunnilta ilmainen.
Osakilpailukohtaisten palkintojen yhteisarvo on 2/3 osallistumismaksujen määrästä, 5 parasta venekuntaa palkitaan osallistujamäärän ollessa 15 tai yli ja 4 parasta venekuntaa palkitaan jos osallistujamäärä on alle 15.
Kukin kisajärjestäjä laittaa Cupin kokonaiskilpailun palkintoihin kerättävään pottiin osallistumismaksujen määrästä 10%. Summa vähennetään puoliksi osakilpailuissa kilpailijoille jaettavasta 2/3 palkinto-osuudesta sekä puoliksi kilpailun järjestäjälle jäävästä 1/3 osuudesta. Cupin kokonaiskilpailussa palkitaan 3 parasta venekuntaa.
PM kilpailussa noudatetaan Pohjanmaan Vapaa-ajankalastajapiiri ry:n vahvistamia kilpailusääntöjä.

Cupin pisteet:
Osakilpailun voittaja saa 30 pist., toinen 29 pist., kolmas 28, neljäs 27, viides 26 ja siitä edelleen pisteen välein. Osakilpailun painavimmasta kalasta saa 3 lisäpistettä, jotka säilyvät loppupisteisiin, vaikka ko. kisan pisteet muuten putoaisivat pois. Lakeuden Urheilukalastajien järjestämä osakilpailu Kyrkösjärvellä on samalla piirinmestaruuskisa. Kokonaispisteisiin lasketaan neljä parasta osakilpailutulosta per venekunta. Kokonaispisteiden mennessä tasan, paremman sijoituksen ratkaisee osakilpailukohtainen menestys. Cupissa osanottopisteitä jaetaan 3 / kisa.

Tulokset:
www.asuk.fi
sekä järjestäjäseurojen nettisivuilla.

 

 

Copyright © 2022 Alavuden seudun Urheilukalastajat Ry - All Right Reserved - Webdesign by J. Saarinen